Ab Spike 1.5 M * Zaštita za klimu

 

AB Spike 1.5 * zaštita od golubova za klimu namenjen je zaštiti spoljne jedinice klima uređaja. Pakovanje sadrži 4 modula igličaste zaštite od ptica koji su dizajnirani da pokriju kompletnu površinu spoljne jedinice klima uređaja. Dva modula imaju dužinu po 50 cm dok su druga dva dugačka po 25 cm. AB Spike zaštita od golubova ima izuzetno dug vek trajanja. Šiljci su blago zatupljeni, izrađeni od nerđajućeg čelika i čvrsto pričvršćeni na podlogu napravljenu od polikarbonata. AB Spike je otporan u svim vremenskim uslovima. Veoma jednostavno se montira koristeći silikon kao lepilo.  

Opširnije

AB Spike sprečava sletanje golubova na površinu na koju se montira i tako štiti od svih neugodnosti i prljavštine koje golubovi stvaraju. AB Spike zaštita od golubova se montira brzo i lako i ima izuzetno dug vek trajanja (više od 25 godina). AB Spike se sastoji od zatupljenih kratkih žica / iglica napravljenih od kvalitetnog, nerđajućeg čelika (S304) koje su fiksirane na polikarbonantnu bazu koja je izuzetno izdržljiva i otporna na sve vremenske uslove. (-40C° do +150C°).

AB Spike zaštita od golubova se može montirati na širokom spektru podloga od kamena, betona, stakla, lima, cigle, drveta i metala. Najčešće se postavlja na ivice krovova, na spoljne jedinice klima uređaja, grede, balkone, simsove i na sva ostala mesta na koja golubovi obično sleću. U zavisnosti od podloge na koju se postavlja, AB Spike zaštita od golubova se može instalirati korišćenjem silikona koji služi kao lepilo ili se po potrebi može šrafiti.

Prednosti koje postižete ugradnjom i primenom sistema zaštite AB Spike:

  • Ušteda sredstava koje biste potrošili na čišćenje uprljanih fasadnih, staklenih površina, simsova i sl.
  • Ušteda sredstava prilikom nabavke rezervnih delova od sklopova, mašina, elektroinstalacija, koje se mogu oštetiti usled prljavštine
  • Ušteda sredstava usled ređeg čišćenja i održavanja AC sistema
  • Smanjenje rizika od mikrobiološke kontaminacije HVAC sistema
  • Preventivna zaštita zaposlenih/ukućana od bakterija koje izazivaju bolesti - Cryptococcus neoformans gljivica koja se nalazi kao saprofit u intestinalnom traktu golubova i drugih ptica
  • Preventivna zaštita fasade objekta kojom se produžava njen vek trajanja
  • Održavanje i unapređenje sistema kvaliteta koji su propisani HACCP standardom
  • Unapređenje sanitarno tehničkih uslova objekta
  • Estetski efekat čiste i neuprljane površine

Cena: 1.920,00 rsd

Pre zastite KOGI još nije prisutan
Mposle KOGI KOGI je stigao i rešio problem

Pre i posle zaštite od golubova.

AB Spike sprečava sletanje golubova na površinu na koju se montira i tako štiti od svih neugodnosti koje golubovi stvaraju. AB Spike se montira brzo i lako i ima izuzetno dug vek trajanja (više od 25 godina). AB Spike se sastoji od zatupljenih kratkih žica napravljenih od kvalitetnog, nerđajućeg čelika (S304) koje su fiksirane na polikarbonantnu bazu koja je izuzetno izdržljiva i otporna na sve vremenske uslove. (-40C° do +150C°).

Uputstvo za postavljanje AB Spike.

Ukoliko želite sami da montirate ovaj odbrambeni mehanizam, pratite uputstvo i uverićete se da nije teško.

Ako ipak želite našu pomoć, slobodno nas pozovite. Brojevi telefona su    +381 64 485 19 35     +381 65 885 19 35

Korak 1

Mehaničko i dezinfekciono čišćenje uprljane površine

Prvi korak koji treba učiniti jeste temeljno čišćenje spoljne jedinice klima uređaja (pod uslovom da vam je spoljna jedinica dostupna za čišćenje).

OPREZ! VODITE BRIGU O VAŠOJ BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJU!

Ukoliko je spoljna jedinica puno zaprljana ptičijim izmetom, KOGI preporučuje korišćenje zaštitne maske koja štiti disajne puteve. Za mehaničko čišćenje koristite špaklu (po potrebi), grubu četku i sunđer. Nakon toga obrišite sitne ostatke prljavštine krpom. Čišćenje hemijskim sredstvom treba da omogući potpuno odmašćivanje površine i u tu svrhu možete koristiti sredstva dostupna u prodaji. Nakon toga obrisati površinu suvom krpom. Ostaviti nekoliko minuta da se površina prosuši da bi mogli pravilno da zalepite AB Spike na površinu spoljne jedinice klima uređaja.

Korak 2

Nanošenje silikona na AB Spike kao sredstva za lepljenje

Drugi korak je pravilno nanošenje sredstva za lepljenje na AB Spike (KOGI preporučuje bezbojni silikon) i pravilno postavljanje AB Spike po predloženom rasporedu (slika 3).

Silikon se nanosi na donju zaravnjenu stranu proizvoda AB Spike u količini koja je dovoljna za pričvršćivanje proizvoda na očišćenu površinu. Silikon se najbolje nanosi koristeći pištolj za silikon. Prilikom rada sa silikonom vodite računa o čistoći ruku - KOGI preporučuje korišćenje zaštitnih rukavica. Prilikom postavljanja AB Spike pridržavajte proizvod držeći ga za iglice.

Korak 3

Preporučeni raspored modula AB Spike (2 x 0.5 m i 2 x 0.25 m)

Preporučeni raspored modula AB Spike je dat na osnovu dimenzija spoljne jedinice klima uređaja koja uglavnom ima standardizovane mere (77cm x 25cm) što vam omogućava da, koristeći 4 modula koji se nalaze u pakovanju AB Spike klima set, u potpunosti zaštitite vašu spoljnu jedinicu klima uređaja od ptica i daljeg prljanja.

Pogledajte prikaz preporučenog rasporeda modula dat na slici 3.

Korak 4

Postavljanje AB Spike na spoljnu jedinicu klime prema rasporedu

Postavljanje AB Spike modula na spoljnu jedinicu klime treba da omogući čvrsto prijanjanje proizvoda na podlogu koristeći silikon kao lepilo.

Nakon postavljanja AB Spike na pravo mesto predlažemo da blago pritisnete module tako da višak silikona istisnete iz mogućih šupljina čime se istiskuje vazduh i obezbeđuje bolje prijanjanje na podlogu. Ostaviti da se silikon osuši 45 minuta nakon čega pritiskom ruke proveriti da li su moduli dobro zalepljeni za podlogu.

Ako vam se čini da smo vam potrebni

Pozovite nas:

+381 64 485 19 35 +381 65 885 19 35

Kontaktirajte nas